Pigmentflekker,  Tatoveringsfjerning

Intervju med vår laserspesialist, Aurora Dallaserra

Klokken er 20:00 en frisk høstkveld, og vi avslutter enda en travel dag på Remove i Oslo. I kveld sitter daglig leder Henning her med vår spesialist fra London, Aurora Dallaserra. Aurora har jobbet på den travleste laserklinikken i London i 8 år. Hun har både prøvd og jobbet med alle metodene som finnes på markedet i dag for å fjerne tatoveringer, inkludert Picoway, Picosure og såkalte Q-Switched-lasere. I dag skal vi diskutere vitenskap, lasere, tatoveringer og huden vår. Håper du lærer noe!

H: Så Aurora, hvorfor flyttet du til Norge?

A: Jeg ønsket en mindre hektisk hverdag med renere luft og mer tid utendørs, da ble Norge et bra valg.

H: Etter å ha drevet en så vellykket klinikk i London, hva fikk deg til å ville jobbe her på Remove?

A: Jeg valgte å jobbe hos Remove siden dere bruker Picoway-laseren. Jeg vet at det ikke finnes noen bedre laser på markedet for å fjerne rødt og svart blekk, og den er trygg og effektiv for alle hudtyper.

H: Hvorfor er Picoway-laseren den beste laseren til å fjerne tatoveringer?

"The Laser Angel", som en av våre kunder kaller henne.
“The Laser Angel”, som en av våre kunder kaller henne.

A: Vel, uten å gå for mye i detalj kan vi si at en tradisjonell tatoveringsfjerning blir utført med såkalt Q-Switched laser. Den typen lasen bruker nanosekund-teknologi, dette betyr kort oppsummert at pulslengden oppgis i milliarddeler av at sekund. Dette høres usannsynlig raskt ut, men hvis vi sammenligner det med pulslengden til en picosekundslaser ser vi stor forskjell. Picoway-laseren bruker picosekund-teknologi, som vil si at pulslengden oppgis i billiondeler av et sekund, altså rundt 1000 ganger kortere enn Q-Switched-lasere.

H: Hva skjer med blekket etter behandling?

A: Enkelt forklart brytes blekkpartiklene ned til ørsmå fragmenter som de hvite blodlegemene skiller ut via kroppens avfallssystem.

H: Men hvor smertefull er egentlig prosessen med å fjerne en tatovering?

A: Helt ærlig så er det ikke så ille. Jeg har testet det ut selv, og personlig synes jeg det føles litt som olje som treffer huden din fra stekepannen.

H: Og alt handler om nanosekunder og picosekunder?

A: Bølgelengden på laseren er også av betydning. Svart blekk absorberes best av en bølgelengde på 1064 nanometer. Farger som rødt, oransje, gult og noen typer lilla blir absorbert på omtrent 532 nanometer bølgelengde. Picoway er den første picosekundlaseren som ble designet slik at den kunne operere med begge disse bølgelengdene. Så når det gjelder svart og rødt blekk, vitenskapelig sett, vil Picoway-laseren bli kvitt blekket vesentlig raskere enn hvilken som helst annen laser på markedet i dag. Jeg har også jobbet mye med Picosure-laseren, som fungerer godt på grønn- og blåtoner (se illustrasjon under), men for å helt og fullt fjerne svart blekk med denne trenger man vesentlig flere behandlinger og dessuten er det ikke gitt at det sorte blir borte i det hele tatt. Samtidig er ikke Picosure-laseren trygg på alle hudtoner, på grunn av dens påvirkning på farger som grenser med dypere hudtoner. Dette kan gjøre at de naturlige pigmentene i huden også blir påvirket av laseren, for eksempel ved at laseren lysner deler av huden. Picoway kan derimot behandle alle hudtyper.

Bølgelengder

H: Er det sant at det er lavere risiko for å få arr og pigmentforandringer med Picoway-laseren enn med Picosure og Q-Switched laser?

A: Ja, 100%. Picoway krever færre behandlinger enn de andre laserne, og gir dessuten et langt bedre resultat. Ved å utsette huden for færre behandlinger vil man redusere risiko for forbrenning, arrdannelse og pigmentforandringer. Syneron Candela (produsenten av Picoway) er markedslederen for denne type lasere, og det er i selskapets interesse å produsere de mest skånsomme og effektive laserne. Etter min erfaring har de utkonkurrert de andre produsentene.

Jeg har ofte hatt kunder som har fått fryktelig arrdannelse grunnet behandlinger med Q-Switched-lasere tidligere. Det er en risiko jeg fraråder alle å ta.

H: Hvor lang tid tar det egentlig å fjerne en tatovering med Picoway?

A: Det er et vanskelig spørsmål siden det er mange ulike faktorer som spiller inn. I gjennomsnitt vil det ta et sted mellom 5 og 9 behandlinger for å få fjernet en svart tatovering.

H: Det høres ut som mange behandlinger!

A: Vel, hvis man tenker over at fjerning med Q-Switched-laser vil kunne ta et sted mellom 12 og 25 behandlinger, og det ikke engang er sikkert at tatoveringen blir borte, så er Picoway-laseren et stort fremskritt. Det kan ta en stund, men til slutt får man fjernet en tatovering man ikke lenger ønsker, og huden er i så god tilstand som den kan være. For de som virkelig vil bli kvitt tatoveringen sin, så er dette et tilbud man lett takker ja til.

Aurora utfører PicoToning - hudforyngelse med PicoWay-laser.
Laserspesialist Aurora utfører PicoToning – hudforyngelse med PicoWay-laser.

H: Kan man bli kvitt alt blekket i tatoveringen med Picoway?

A: Ja, det kan man. Jeg har jobbet i flere år med Picoway og har fortsatt ikke kommet over en tatovering som har stått imot Picoway-laseren. Noen tatoveringer vil selvsagt ta lengre tid å fjerne enn andre, for eksempel cover-ups.

H: Er det noe sannhet bak myten om at en tatovering aldri kan bli helt fjernet? Vil den få en slags skygge isteden?

A: Det er en tredelt grunn for myten.

For det første, I noen tilfeller stemmer myten. Før Picoway-laseren kom på markedet, var sjansen for å få fjernet tatoveringen helt svært liten.

For det andre, når huden blir utsatt for laserens påkjenninger vil hudcellene som inneholder farge bli brutt ned, og dette frigjør mye pigment. De merkene som blir omtalt som “skygge” etter å ha fjernet en tatovering kommer som oftest av tatoveringsnålen. Den kan blant annet ha dannet mindre arr og endret pigmenteringen på huden.

Til slutt, dersom det skulle oppstå pigmentforandringer etter behandling med Picoway, vil dette normalt forsvinne av seg selv etter noen måneder.

H: Hvordan ser huden ut etter flere laserbehandlinger?

A: Dersom behandlingene er gjennomført skikkelig av noen med erfaring på fagområdet, vil huden se ganske så bra ut selv etter man er ferdig behandlet. Igjen, så må jeg nevne at dersom du bruker nanosekund-lasere, eller en laser med bølgelengde kortere enn 1064 nanometer, vil sjansen for hudskader øke betraktelig. Faktumet er at dersom man har en mørkere hudtone, for eksempel asiatisk eller afrikansk, burde man holde seg unna Picosure og Q-switched lasere siden de gir stor sjanse for endring av pigmentene i huden. Det vil si at der hvor du tidligere hadde en tatovering, kan huden nå være lysere enn ellers etter behandling med disse laserne. Slik hypopigmentering er mindre sannsynlig med vår Picoway.

H: Hvor lenge bør man vente mellom hver behandling?

A: De fleste starter med intervaller på 6 uker. Vi sjekker alltid om huden er helbredet før vi går i gang med ny behandling. Dersom behandleren mener huden din ikke er klar for ny behandling, kan man justere til lengre intervaller.

H: Kunne du ha fortalt oss litt om hva annet Picoway-laseren kan brukes til?

A: Den er fantastisk for uønskede fregner, solskader, pigmentflekker, akne, arr etter akne, melasma, hudforyngelse, hudoppstramming, strekkmerker, reduksjon av porer, og til og med reduksjon av dype rynker. Vi har et vidt spekter av behandlingsformer og kremer slik at vi kan vi behandle en rekke hudproblemer. Jeg er veldig opptatt av å gi best mulig tilbud til alle våre kunder.

H: Du fortalte at du har prøvd laseren på deg selv. Vil det si at du har fjernet en tatovering?

A: Da jeg hadde en av sykepleierne i Trondheim på opplæring, lot jeg henne behandle en bokstav i min egen tatovering for treningens skyld. Det er den eneste behandlingen jeg har hatt.

H: Snakk om dedikert ansatt! Hva er ditt forhold til tatoveringer?

A: Jeg elsker dem! De er et bra tema for å starte samtaler. Tatoveringer kan være kunstneriske uttrykk eller representere et øyeblikk på noens personlige tidsline. Jeg liker til og med dårlige tatoveringer, siden de kan fortelle en historie fra en periode i noens liv.

H: Har du erfaring med andre typer behandlinger enn tatoveringsfjerning?

Aurora forklarer hvordan laseren fungerer.
Aurora forklarer hvordan laseren fungerer.

A: Ja, jeg har vært heldig å kunne jobbe med mange forskjellige lasere og apparater, blant annet hårfjerning, fjerning av blodkar, rosacea, arr, rynker, strekkmerker, fettfjerning og generell hudforyngelse.

H: Hva synes du er det beste med å fjerne tatoveringer?

A: Tatoveringsfjerning kan være utfordrende, siden alle har forskjellige tatoveringer og forskjellig hud. Så da er det veldig tilfredstillende når jeg gjør korrekte vurderinger og lykkes med å fjerne tatoveringene helt. Det beste er nok når jeg får positiv tilbakemelding fra kunder etter å ha gjort en god jobb.

H: Er det noen forskjell på tatoveringene du har fjernet i London sammenlignet med tatoveringene du fjerner i Oslo?

A: Alt i alt er det få forskjeller. Jeg kan kanskje si at nordmenn har flere tatoveringer, eller at tatoveringene generelt er større. Folk i London er ganske bevisste på å kunne skjule tatoveringene sine når de er på jobb. Det virker ikke som nordmenn er like opptatte av det.

H: Har du noen andre planer for Remove?

A: Kundeservice er mitt hovedfokus, og takket være vår lange erfaring og vår Picoway-laser, vet jeg at det ikke finnes et bedre sted å fjerne en uønsket tatovering trygt og effektivt enn hos Remove. Jeg inviterer herved alle som er nysgjerrige på en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Vi har også utvidet repertoaret vårt med vårt nye Vanquish figurformingsapparat. Det er en sofistikert maskin som bokstavelig talt smelter fett med radiobølger. Vi har også anskaffet Dermapen, og vi er nå den eneste klinikken i Oslo som kombinerer såkalt PicoToning med Dermapen til hudforyngelse.

H: Er det noe annet våre lesere trenger å vite om deg?

A: Mange tror at jeg er engelsk, men jeg er faktisk fransk!

H: Takk for et hyggelig intervju! Vi ser frem til å fortsette å jobbe med deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =